Perioada curenta de colectare:

--PASTE MARITIM 2018--

17 Feb- 4 Mar 2018

vezi Program de Colectare
Acum de x2 mai Rapid !

Informatii UtileGreutati si dimensiuni maxime acceptate

Puteti trimite oricate colete doriti catre Romania cu conditia ca fiecare colet in parte sa urmeze urmatoarele 4 reguli simple de mai jos

Se poate folosi la ambalare orice cutie de carton care este potrivita continutului dvs si care indeplineste cele 4 conditii de baza de mai jos :
  • 30 kg - greutatea maxima pentru fiecare colet in parte ( Recomandat fiecare colet sa aiba 25-30 kgs.)
  • Dimensiunea coletului - suma celor 3 laturi ( Lungime +Latime, +Inaltime exprimate in cm ) este recomandat sa nu depaseasca 170 cm.
    Acesta este doar un exemplu , iar 170 cm ( 60 cm - 60 cm - 50 cm ) dimensiune perimetrala volumetric corespunde a 30 kg greutate fizica.
    Formula calcul volumetric (L x l x h :6000 ). 60 cm x 60 cm x 50 cm : 6000 = 30 kg
  • In cazul in care greutatea volumetrica este mai mare decat cea prin cantarire se va lua in considerare greutatea volumetrica.
  • IMPORTANT: folositi cutii sau ambalaje pe masura continutului dvs - si nu lasati goluri in cutie .
  • Nu umpleti cutiile doar pe jumate sau pe trei sfert deoarece veti plati si aerul ramas in cutie - iar cutiile in timpul transportului sunt depozitate una peste alta si posibil ca si cutia daca nu este plina sa se deformeze.Vezi volumetric

IMPORTANT

Se accepta colete si care depasesc greutatea sau dimensiunile maxime dar atunci se vor considera agabatice sau volumetrice si vor fi taxate conform regulilor pentru aceste situatii agabaritice.

Acesta taxa pentru agabaritice sau volumetrice este aplicata deoarece Codul muncii si de protectie atat din Romania cat si din Canada prevede pentru manipulari de colete grele sau volumetrice necesitatea folosirii de personal suplimentar, care trebuie evident renumerat pentru serviciile effectuate.

FOARTE IMPORTANT : Nu sunteti limitat la numarul de colete trimise catre Romania.

Puteti trimite oricate colete doriti dvs. fara sa platiti suplimentar costurile de agabaritic sau volumetric daca respectati cele 4 reguli de mai sus.

Tarifare minima

Care sunt tarifele si ce inseamna tarifare minima la transportul maritim (Economic)?

Tariful minim de plata care se percepe pe cutie, fixat in functie de tara de destinatie. Se poate expedia si mai putin de greutatea minima tarifata pe cutie, doar ca tariful va fi perceput pentru greutatea minima.
Greutatea minima pentru care se va percepe tariful minim:

- Romania 13kg minim per cutie. Tariful minim pe cutie este 49 CAD; peste: 1.59$/lb;
- Republica Moldova 18kg minim pe cutie. Tariful minim pe cutie este 81CAD; peste: 1.90$/lb;
- Ungaria 20kg minim pe cutie. Tariful minim pe cutie este 110CAD; peste: 2.39$/lb;
- (EU 2): Bulgaria, Cehia, Slovachia, Slovenia 15kg mimim pe cutie. Tariful minim pe cutie este 104CAD; peste: 2.04$/lb;
- (EU 3): Austria, Belgia, Croatia, Germania, Italia, Luxemburg, Olanda, Polonia 15kg mimim pe cutie. Tariful minim pe cutie este 129CAD; peste: 2.04$/lb;
- (EU 4): Danemarca, Franta, Irlanda, Spania, UK 15kg mimim pe cutie. Tariful minim pe cutie este 154CAD; peste: 2.27$/lb;
- (EU 5): Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Latvia, Lituania, Suedia 15kg mimim pe cutie. Tariful minim pe cutie este 274CAD; peste: 6.36$/lb.


Aceasta tarifare minima se aplica deoarece costurile locale de livrare trebuie acoperite, chiar daca se expediaza un singur kg. Costurile locale de livrare reprezinta timpul necesar pentru livrare si cheltuielile de transport local.
Expeditie insemnand transport la o adresa specifica si pentru care se intocmeste un document de transport separat si individual.

IMPORTANT

Daca aveti mai multe colete care merg la aceesi adresa , va recomandam ca fiecare colet in parte sa aiba greutatea minima.( 13 kg pentru maritim Romania de ex.).

Care sunt tarifele pentru transport aerian la tarif special (Rapid)?

- Romania: 1-5 lb = 54CAD; 6-9 lb = 94CAD; 10-19lb = 114CAD; 20-39lb = 134CAD; peste 40lb: 3.99CAD/lb;

IMPORTANT:

La transportul aerian nu exista tarifare minima - pretul este in functie greutatea si dimensiunile coletului/coletelor dvs. Vezi tarife transport mai sus si detalii in paginile specifice.

Cum pregatesc coletul :

Se recomanda cutii de carton - orice fel de cutii rezistente - indiferent daca initial acea cutie a fost folosita pentru transportul altor produse-, sau daca cutia de carton are inscrisuri sau desene .

Cutiile se pot achizitiona de la U-haul, Home Depot, Lowes, Staples, UPS, Fed-Ex sau prelua fara bani de la diverse magazine care le-au folosit pentru transportul marfii proprii. Va recomandam sa achizitionati doar cutii Heavy Duty ( cu pereti intariti si rezistenti , pentru a oferi siguranta transportului marfii dvs .)

NU EXISTA CUTII STANDARD, se pot folosi orice fel de dimensiuni atata timp cat timp cat se tine cont de cele 4 reguli de mai sus, iar greutatea per fiecare cutie este mai mare de 13 kg si mai mica de 30 kg. ( pentru transport maritim catre Romania)

Cutiile trebuie sa fie pe masura continutului marfii din interior. Continutul sa fie bine indesat si fara goluri.

Sa aiba benzi adezive la incheieturi (numai cu benzi transparente, NU folositi benzi cele de tip "duct-tape" de culoare gri se dezlipesc usor). Recomandata este banda de culoare maro - care se poate achizitiona de la Home Depot, Lowes, etc

De asemenea coletele pot fi si infoliate pentru o siguranta suplimentara.

Optional ( nu este necesar) sa fie legate cu sfoara pentru a asigura o securitate a marfii pe perioada transportului.

IMPORTANT:

Indicati pe pachet ( este suficienta o singura eticheta vizibila )

Numele, Adresa si Telefonul atat ale expeditorului cat si ale destinatarului.

Ce altceva pot sa folosesc daca nu am cutii de carton ?

Cutii de plastic sau valize

Cutiile de plastic : atentie la greutatea volumetrica - click aici

Valize : trebuie sa va asigurati ca eticheta de pe valiza nu se desprinde in timpul transportului si ca suprafata etichetei este de cel putin 1 coala de hartie pe ambele fete ale valizei.

Atentie la suprafetele din material textil pe care este dificila aderarea benzilor de lipit.

IMPORTANT:

Acceptam valize , dar nu recomandam valize ca ambalaj pentru transport.

Am obiecte neregulate de transport. Ce fac?

Orice marfa care este transportata maritim sau aerian trebuie sa fie impachetata si sa aibe un ambalaj exterior.

Marfa nu poate fi transportata vrac si trebuie sa aibe elemente de identificare - eticheta cu datele expeditorului si destinatarului.

Pentru obiecte cu forme neregulate va rugam sa ne contactati pentru a va sugera modalitati de ambalare:

Exemplu-

Covor - rulat , indoit si impachetat in saci de gunoi mari din plastic de culoare inchisa

Schiuri- saci de gunoi din plastic de culoare inchisa

Biciclete- cutii de carton care se pot cumpara sau cere de la magazinele specializate de vanzari biciclete

ATV copil - cutii de lemn

Cum aduc coletul la oficiul de livrare?

Coletul trebuie sa fie predat inchis, sigilat, si cu elementele de identificare pe colet ( eticheta cu datele destinatar- expeditor ) .

Acest aspect este important pentru rapiditatea procesului de predare colet si a intocmirii documentelor de transport si pentru a respecta timpul celorlalti clienti prezenti la predare de colete.

Oferim la cerere doar la biroul central din Richmond Hill - infolierea coletelor ( infoliere tip aeroport) 10 $/ colet sau geamantan.

Cutii de carton gratuite

In perioada in care avem promotii pentru a oferi clientilor cutii gratuite- acestea sunt oferite clientilor pentru a le facilita achizitionarea ambalajelor.

Oferim un singur tip de cutii de transport care sunt folosite la transportul a cca 20-25 kg si au dimensiunile
de aprox. 40 x 45 x 60 cm.

Cutiile gratuite se ofera pentru a fi utilizate la urmatoarele expedieri si nu pentru cea prezenta.

Cutiile gratuite se pot ridica doar in timpul programului afisat - de la sediul nostru in masura disponibilitatii acestora , respectiv la predarea coletelor pentru transportul prezent.

IMPORTANT:

Nu se accepta colete care sa fie pregatite la sediul nostru sau marfa vrac.

Colete trebuiesc ambalate de catre client la resedinta clientului si trebuie aduse inchise, sigilate si cu eticheta de identificare.

Datorita volumului mare de clienti - acest aspect este important pentru rapiditatea procesului de predare colet si a intocmirii documentelor de transport si pentru a respecta timpul celorlalti clienti prezenti la predare de colete.

Daca din orice motive, coletul dvs nu este inchis si gata de predare , va putem oferi posibilitatea de a va pregati noi profesional coletul ( doar in masura timpului disponibil si respectand timpul celorlalti clienti ) la un cost de 20 $/ colet.


Articole interzise la transport

Care sunt articolele interzise si restrictii privind serviciile?


Animale vii Arme de foc Articole de valoare exceptionala (de ex. opere de arta, antichitati, pietre pretioase, aur si argint) Bani, articole negociabile si carti de credit preplatite Bauturi alcoolice Bijuterii si ceasuri care depasesc 500 CAD valoare (nu si imitatiile de bijuterii si ceasuri) Blanuri Fildes si obiecte din fildes Marfuri/Materiale periculoase (conform normelor IATA) Marfuri perisabile Materiale pornografice Piei de animale (salbatice) Plante Seminte Tutun si produse din tutun Explozive Gaze Lichide inflamabile Substante inflamabile solide Substante toxice sau infectioase Materiale radioactive, etc

In plus la cele mentionate mai sus, la serviciile pe cale aeriana sunt interzise parfumurile, spray-uri de orice fel, chiar daca sunt bine protejate sau impachetate, nu sunt acceptate laptop cu baterii, putem expedia laptop-ul, doar ca FARA baterie, bateriile de orice tip sunt interzise

Taxe vamale

La predarea coletelor este responsabilitatea clientilor sa declare pe proprie raspundere continutul coletelor, precum si valoarea reala a continutului.
Daca la orice control vamal sau supracontrol efectuat in Canada sau Romania de catre autoritatile vamale se va constanta o discrepanta intre bunurile declarate si continut se pot aplica masuri de retinere a marfii nedeclarate corespunzator sau se pot aplica taxe vamale conform tarifului vamal in vigoare.
Pentru orice masuri luate de catre autoritatile vamale de reevaluare a continutului coletelor, retinere sau taxe vamale pe produsele expediate clientul trebuie sa se adreseze direct autoritatilor vamale prin contestatie fata de masurile luate de catre vama.

Clientul este direct raspunzator de continutul coletelor pe care le expediaza.
Cargo Romania isi declina orice responsabilitate a continutului coletele expediate de catre client.


Cum pot plati

Modalitati de plata: numerar(cash) sau cec personal.

In incinta sediului central, exista un ATM - bancomat de la care puteti ridica numerar pentru plata.

[inapoi la cuprins]
Prima pagina | Despre noi | Contact website security
Website by Caesar Enterprises Copyright © 2009-2016 Cargo Romania